„STÍLUS ÉS KARRIER”​ – FELSŐVEZETŐI KLUBBESZÉLGETÉSEK

Újra megtartottuk a 2 havonta ismétlődő vezetői klubunkat Szabó V. Lászlóval közösen és az MVÜK Zrt. – Magyar Vállalatvezetők Üzleti Közössége -vel együttműködésben.

Ezúttal 2 témát vettünk górcső alá az egyik a STÍLUS a másik a KARRIER. Arra kerestük a választ, hogy hogyan hat a stílusunk a karrierünkre és vice versa a karrierünk a stílusunkra. Az este folyamán szépen körvonalazódott, hogy ebben a témában sokkal több van, mint azt előre sejtettük.

A kerekasztal beszélgetés meghívott vendégei voltak:

Somogyvári Edit stílustanácsadó, blogger aki egy 15 éves banki vezetői múltat maga mögött hagyván döntött úgy, hogy megálmodja a saját brandjét az „editing your style”-t. Edit missziója, hogy segítsen felfedezni az önazonos stílust, különös tekintettel az üzleti életben tevékenykedő vezetőkre. Edit stílustanácsadói karrierjére nagymértékben hatással volt a banki közegben megtapasztalt úgynevezett „vonalas” elegancia, amit ő most az ügyfelei személyiségét a fókuszba helyezvén újradefiniál.

Oberhuber Monika 27 éve az Alukönigstahl Kft ügyvezető igazgatója. Monika épphogy kézhez kapta a diplomáját már az AKS osztrák alapítású fém- és műanyag nyílászárók nagykereskedelmével foglalkozó cég első számú vezetője lett. Monikat arról faggattuk, hogy ő hogyan látja a saját karrierútját, mi az ami miatt fennmaradt a lelkesedése az energia szintje ilyen hosszú időtávlatban is, és hogyan sikerült megőrizni a kifinomult eleganciáját, egyedi stílusát a mondhatni inkább „férfias” gyártó és kereskedő üzletágban.

Mocsai Tamás olimpikon kézilabdázó, mesteredző, 2014-től Felsőmocsolád polgármestere, az immáron több mint 5 éve működő NEKA – a Nemzeti Kézilabda Akadémia ügyvezető igazgatója. Tamás karrierútja folyamatosan a teljesítményre, eredményességre épült, ezen állt vagy bukott minden. Munkássága bővelkedett és bővelkedik izgalmas fordulatokban, kihívásokban de sikerült meghatároznia és megtartania a saját stílusát ami erőforrásként hat akármibe is kezd.

Mindhármukban közös az elegancia, megjelenésükben, látva hallva őket az az érzés, hogy nem tudunk nem odafigyelni rájuk mert egyszerűen hatással vannak. A sajátos karaktert formáló karrierútról, a karaktert kiemelő stílusról beszélgettünk. Mit jelent egyáltalán az, hogy stílus a stílustanácsadónak, az ügyvezető igazgatónőnek és a sikeres sportoló üzletembernek? Az üzleti siker feltétlen hozzájárója-e a stílus? Sikeresebb-e az az ember, aki a stílusában, megjelenésében tükrözi a valódi egyéniségét? Mi segít abban, hogy rátaláljunk a saját stílusunkra és mit ad ez nekünk?

Újra egy inspiráló, újabb és újabb gondolatot felvető beszélgetéssel zártuk a szerda estét.

A következő, márciusi vezetői klubunkban is sok szeretettel várunk benneteket, témánk a „CEO a social media-ban lesz”. Mi az amit vezetőként megengedjünk magunknak a social media-ban, mi az ami már sok lehet és mi az ami kevés ahhoz hogy építsük a saját személyes márkánkat is?

Várunk Titeket legközelebb is!

Illés Diána

ID&Partners Executive Search

executive career | search & selection | consulting

Fotók by Jekken Péter