DIGITÁLIS TRANSZFORMÁCIÓ – FELSŐVEZETŐI KLUBBESZÉLGETÉSEK

Folyamatos változásban vagyunk, a technológiai fejlődés, a 4. ipari forradalom mozgalmas mindennapjait éljük. Vannak, akikben ez félelmet kelt, s vannak, akik ebben lehetőséget látnak.

A jelenlegi állások fele 10-15 éven belül meg fog szűnni, a gyerekeink ma még nem létező pozíciókban fognak dolgozni. Átalakul a munkaerőpiac, mást fog jelenteni a munka fogalma, nem azok a keretek fogják jellemezni, mint ma – a munka tartalom, a lokáció és a munkaidő szempontjából sem. Nyitottság, rugalmasság, érdeklődés és a szorgalom mind minimum elvárás, hogy lépést tudjunk tartani a technológiai fejlődés ütemével.

A legutóbbi Felsővezetői klubunkban a fenti témát jártuk körbe Kürti Tamás – a Kürt Akadémia intézményvezetőjével, tulajdonosával és Guzsaly Péter a Skool, a Technológiai Oktatásért Alapítvány fő projektjének operációs vezetőjével. Mindkét szervezet munkásságának fő célja olyan képzési program megvalósítása, mely a jövő lehetőségeit szolgálja. Trendet, értéket teremtenek az oktatási piacon. Kreatívak, tele lelkesedéssel, kíváncsisággal és energiával. Ezért sikeresek.

Milyen a jövő gondolkodó vezetője? Hogyan készülhet fel jól egy vállalat vezetője a rá váró kihívásokra? Mik azok a képességek, készségek, amikre pár év múlva szükségünk lesz? Milyen hatása van a gyermeki kreativitásnak az üzleti életben, ha néha napján bevisszük gyermekeinket az irodánkba? S hogy mi mindent kapnak – tudás, képesség, magabiztosság – terén a 8-18 éves lányok azzal, hogy megismerkednek a programozás területével? – minderről szó esett szerda este.

Márciusban egy újabb izgalmas témával folytatjuk a 2 havonta megrendezésre kerülő klubbeszélgetésünket, sok szeretettel várunk Titeket!

További szép napokat,

Illés Diána