ÉN ÉS A HIVATÁSOM

12 éve foglalkozom emberekkel, voltam vezető és voltam beosztott.
Több mint 7 éve foglalkozom a toborzás, kiválasztás területével hazánk legnagyobb és egyben piacvezető munkaerő közvetítő cégénél.

4 éve vált életem meghatározó részévé a karrier fejlesztés, coaching területe. Mára ebből hivatás lett mely a munkaerő közvetítés, – vezető kiválasztással egészül ki.

Az elmúlt több mint 10 év szakmai pályafutásom során a főbb, karrierünket meghatározó változásokat én is a saját bőrömön tapasztaltam. Mindezek formáltak karrier tanácsadóvá. Tapasztalataim alapján ez az ami igazán számít. Mit éltél te valójában meg?

Szűnt meg munkahelyem; voltam hónapokig álláskereső, ültem tanácstalanul a visszajelzés nélkül hagyott önéletrajzaim fölött. Több mint 6 év beszerzés után új területbe kezdtem, s indultam a nulláról, fele annyi bérért mint azok előtt; majd mentem felfelé a ranglétrán. Intettem búcsút beosztottaknak, dolgoztam feszültséggel, stresszel teli munkahelyen, voltam kiégés közeli állapotban, kerültem méltatlan helyzetbe. Voltam részese avagy segítője annak, hogy hogyan alakítható át szépen egy viszonylag közömbös reláció a főnökömmel egy harmonikus, egymást fejlesztő kapcsolattá. Felismertem, ha a vezetőm nem veszi észre a bennem rejlő potenciált az az én hibám, nekem kell jobban láttatnom, beszélnem róla, ahhoz, hogy a képességeimnek megfelelő munkakörben dolgozzak.
Éreztem magam elnyomva, multi szűk keretek között, mikor a főnököd hatalmi játszmákba keveredik s nem ad neked elég teret; változtattam meg feszült, ellenséges munkahelyi kapcsolatokat pozitív egymást építő viszonyokká, s segítettem sikerre embereket, csapatot, úgy, hogy közben én is velük együtt fejlődtem.

S mindeközben megtanultam ráérezni mik azok a tevékenységek, amikben valójában én vagyok. Mi az, amibe a legfőbb erősségeimet tudom beletenni s amiben a legjobb érzésekkel tudok maradni. Az egyik legfontosabb felismerés ezen az úton az volt, hogy megtanultam felvállalni önmagam, hogy az legyek, aki valójában vagyok.

A velem való közös munka témája kapcsolódhat egyszerre a magán ill. munkahelyi szerepeinkhez, karrierünk kialakításához, szólhat önmagunk, a munkánk újradefiniálásáról, az ideális munka megtalálásához vezető útról, avagy éppen célkeresésről, akadályaink, félelmeink leküzdéséről.