KLASSZIKUS ZENE ÉS VÁLLALATVEZETÉS – FELSŐVEZETŐI KLUBBESZÉLGETÉSEK

Vajon milyen hatással van egymásra a zene és a vállalatvezetés? Hogyan lehet egyszerre több embert úgy irányítani, hogy nincs verbális kommunikáció? Hogyan működtessük jól a kreativitást vezetői ill. vezetett szinteken? Hogyan kezeljük a túláradó kreativitást szervezeti keretek között?

A legutóbb megrendezésre kerülő Felsővezető klubunkban meghívott vendégeink- Hollerung Gábor Liszt Ferenc-díjas karmester, a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar ügyvezető zeneigazgatója és Dr. Lakatos Péter ügyvéd, alapító partner és a Magyar Zeneművészeti Alapítvány megálmodója – voltak.

Egy koncert, egy hangverseny jó összefoglalása a viszonyrendszereknek, a magatartásunkat működtető mechanizmusoknak, jól példázza a vállalati szervezetben működő emberi viselkedési modelleket. A karmester is hasonlóképpen mint egy vállalati vezető egy hierarchikus rendszer működéséért felel, a harmónia az összhang megteremtéséért. Egy-egy hangnem jól illusztrál egy-egy emberi viselkedést, a karmester vezetői stílusa pedig a vállalati vezetői magatartást és viszonyulást.

A zene fejleszti az érzékenységet a figyelemre az empátiára, fejleszti a képességet a lecsendesedésre. A zenének ereje van, erősíti a fókusz megtartását, a fegyelmezett koncentrációt és az alázatot. A zene egy univerzális nyelv, aminek nincs szüksége szavakra. A zene ad, éppen akkor és éppen azt amire az adott helyzetben szükségünk van. Másik fő ereje, hogy kiragad a gondolatok erőltetett és folytonos áramlásából ezáltal fejleszti a kreativitásunkat. Rugalmasságra és együttműködésre tanít. Ha több ember együtt zenélésbe kezd, a zene által egy olyan őszinte kapcsolódás jön létre ember és ember között, ami segíti a bizalom, a kapcsolódás, az együttműködés könnyedebb kialakítását akár szervezeti keretek között.

Köszönjük vendégeinknek és meghívott előadóinknak hogy megosztották velünk gondolataikat s egy igazán izgalmas, interaktív, értékteremtő beszélgetés részesei lehettünk aznap este. Ez a célja az immár 2 éve, 2 havonta megrendezésre kerülő Felsővezetői klubunknak, melyet Szabó Lászlóval szervezünk.

Köszönettel

Illés Diána